Ik kom aan in de stad Ubud op Bali en ben volledig in verwarring. Is dit de stad waar vele zo enthousiast over zijn? Ubud voelt voor mij als de hippe super food versie van de Thaise khoa san road (voor de kenners). Zoveel winkels, eetgelegenheden en toerisme. Ik besluit de adviezen op te volgen en de binnenlanden in te trekken met een scooter maar net als alle andere toeristen volg je met deze actie de mainstream. Het spel van vraag en aanbod is op dit eiland tot in perfectie uitgevoerd. Of je nu in Canggu, Uluwatu, Lovina of alle kleine wegen ertussen bent. Bali is vol.

Hallo Indonesië

En dan te bedenken dat er nog zoveel andere opties zijn. Indonesië bestaat namelijk uit ruim 17.500 (!) andere eilanden. Eén daarvan is het eiland Flores. Eén eiland achter Lombok. Vliegentuigen er naar toe zijn af en toe leeg, op de straten vindt je een handje vol toeristen, de onderwaterwereld heb je praktisch voor jezelf (film), genoeg kleine eilanden waar niemand te bekennen is en er is maar één kleine hoofdstraat met een paar restaurantjes waar je het mee zult moeten doen. 


Gouden tip 

Naast mijn columns geef ik ook altijd een ‘gouden tip’ voor de landen die ik bezoek. Over Indonesië heb ik meerdere columns geschreven (hier) dus ook meerdere tips omschreven, maar nu ik er nog eens over nadenk….. Voor Indonesië geldt eigenlijk maar één echte gouden reistip: Blessed are the curious, for they shall have adventures.

Liefs,  
Su-Anne

 

*******************

|| MY TRAVELMIND GOUDEN REISTIP ||

Als je besluit Flores te bezoeken hier vier gouden tips: 1) Vanaf het vliegveld Luan Bajo ben je in 5 minuten met een taxi downtown. Ideaal! 2) Ik vond de onderwaterwereld geweldig bij Flores en heb kunnen duiken (zie roadmovie) met Manta’s door goed gids werk van duikschool Manta Rhei. Aanrader als je een goede duikschool zoekt. 3) De ‘hoofdstraat’ bevat een paar leuke tentjes. Mijn favoriet was greenhill waar je een heerlijke verse smoothy kon drinken. 4) Laat je vroeg in de morgen afzetten op Padar Island. Prachtig (zie middelste foto hierboven). 

 

Close

Pin It on Pinterest

Deel deze post!