Bedrijven

business class
workshops & lezingen

Wijsheid is het nieuwe IQ

voor bedrijven

wat wij doen

The Global School ziet de wereld als haar klaslokaal en maakt inzichtelijk wat je van andere culturen kunt leren.
Andere gedachten, gedragingen, gewoontes en gebruiken helpen jou een wijze kijk te geven op prangende vragen uit je dagelijks leven. 
The Global School gebruikt in de Business Class reizen als metafoor om uw thema inhoudelijk te bespreken. Daarnaast kijken we hoe andere culturen omgaan of kijken naar uw inhoudelijke thema. Diverse inzichten uit de hele wereld passeren de revue om uw toehoorders een breder beeld te geven van de dagelijkse thematiek/problematiek wat zij op de werkvloer ervaren. Nieuwe inzichten geven verrassende eye-openers en frisse wijsheden voor de toehoorders en uw bedrijf.
Al hoewel de doelen tussen reizen en werken verschillend zijn komen de processen sterk overeen. Het enige verschil is dat reizen een toegankelijk en inspirerend onderwerp is om wellicht moeilijke en complexe thema’s binnen uw bedrijf onder de aandacht te brengen. In de vorm van lezingen, workshops of eendaagse trainingen gaat u op pad om te komen tot een zinvolle bijeenkomst binnen uw thema.
Op basis van uw gekozen thema (zie hieronder) neemt The Global School haar publiek mee op wereldreis. De taal, metaforen en voorbeelden wordt afgestemd op het publiek variërend van directie, management, medewerkers tot aan klanten.
Samenwerken met The Global School staat garant voor een beleving door middel van de inspirerende verhalen en het adembenemend beeldmateriaal. We werken op een interactieve manier samen met het publiek naar bewustwording, motivatie, inspiratie, aansporing, nadenken en reflectie toe.

maatwerk

U kunt kiezen uit lezingen, workshops of eendaagse trainingen die op maat voor u worden gemaakt. 

10 BEDRIJFSTHEMA’S

U kunt kiezen uit tien relevante thema’s binnen het bedrijfsleven. 

w

INSPIRERENDE SPREKER

Sociale wetenschapper Su-Anne van Waes weet met kennis en kunde op een ontspannen en enthousiaste manier precies datgene naar voren te halen wat er werkelijk toe doet. 

unieke beleving

Toehoorders worden mee op wereldreis genomen zonder dat iemand het pand verlaat. U thema wordt besproken aan de hand van een reismetafoor waarbij inzichten uit de hele wereld op een inspireerde en interactieve manier de reveu passeren.

8 bedrijfthema’s

de thema’s 

Duurzaamheid

Als je de hele wereld over vliegt dan is het bijna gênant om het te gaan hebben over duurzaamheid. Toch steken we daar onze kop niet voor in het zand. Er zijn hedendaags veel manieren waarop je kunt bijdragen aan een duurzame wereld. Aan de hand van een reismetafoor neemt The Global School je mee hoe je als bedrijf duurzaam ondernemen een plek kan geven en geven we je inzicht hoe andere culturen omgaan met duurzaamheid. 

samenwerken

Reizen doe je vaak niet alleen maar samen. Wat doe je als je ‘elkaars taal’ niet spreekt, er diverse belangen zijn en hoe werk je met elkaar samen om beiden een fijne reis te hebben? Aan de hand van een reismetafoor geeft The Global School antwoord hoe je het beste in jezelf en elkaar naar boven kunt halen ten gunste van het bedrijf en/of het team en geven we je inzicht hoe andere culturen omgaan met het thema samenwerken. 

Ondernemerschap

Als je iets van de wereld wilt zien dan zul je ondernemend moeten zijn. Niemand die anders een ticket voor je boekt of je een land een excursie of avontuur voor je regelt. Je zult zelf het stuur in handen moeten nemen. Je bent elke keer aan het pionieren. Soms behaal je een succes en soms zul je een tegenslag moeten verwerken. Hoe zorg je ervoor dat je niet in een tunnelvisie raakt? Hoe zorg je ervoor dat iedereen aangehaakt blijft binnen je nieuwe onderneming? Hoe geef je leiding aan teams? Aan de hand van een reismetafoor neemt The Global School je mee welke dilemma’s je tegenkomt bij startend ondernemerschap en hoe je hiermee kunt omgaan en geven we je inzicht hoe andere culturen omgaan met ondernemerschap. 

leiderschap

Wie bepaalt de reisroute? Je zult in reflex denken: Ik! Maar is dat ook daadwerkelijk zo? Welke factoren spelen onderhuids een rol, hoe ga je om met factoren waar je geen invloed op hebt en hoe kun je daar zelf zo positief als mogelijk op anticiperen. Aan de hand van een reismetafoor neemt The Global School je mee hoe je jezelf maximaal kunt uitdagen en ontwikkelen binnen je functie en bedrijf en en geven we je inzicht hoe andere culturen omgaan met leiderschap. 

diversiteit

Of je nu in een groep, met een partner of solo reist, je zult tijdens reizen altijd met andere mensen te maken hebben. Is het niet met je reispartner dan is het wel met de locale bevolking. Hoe kun je ervoor zorgen dat je andere gebruiken en gewoontes niet negatief bestempeld maar positief kan inzetten binnen uw bedrijf.  Aan de hand van een reismetafoor neemt The Global School je mee hoe je als bedrijf diversiteit een plek kan geven en geven we je inzicht hoe andere culturen omgaan met diversiteit. 

veiligheid

Ook al zijn er wetten en regels in een land die je bezoekt. Toch is het een soort van schijnveiligheid. Een feit blijft namelijk dat het beheersen van risico’s niet eenvoudig is. Veiligheid hangt samen voortuit denken, veilig handelen, veilige keuzes maken en veilig gedrag. We gaan samen ontdekken dat dit op de werkvloer niet heel anders zal zijn. Aan de hand van een reismetafoor neemt The Global School je mee hoe belangrijk veiligheid is binnen werkzaamheden en hoe je veiligheid kunt optimaliseren en geven we je inzicht hoe andere culturen omgaan met veiligheid. 

high performance

Voor sommige avonturiers zal reizen soms ook aanvoelen als presteren.Je wordt continu uitgedaagd om het maximale uit de reis te halen, te denken wat je volgende doel/bestemming is en scherp te zijn in elke situatie want elke misstap kost je geld. Mensen denken vaak dat reizen ontspannend is maar eigenlijk is het gewoon kei hard werken. Aan de hand van een reismetafoor neemt The Global School je mee hoe je optimaal kunt presteren op je werk en geven we je inzicht hoe andere culturen omgaan met presteren. 

van betekenis zijn

Niet alleen uw bedrijf wilt graag van betekenis zijn, steeds meer van uw medewerkers vinden dat ook een belangrijke waarde binnen hun arbeidsethos. Investeren hierin loont dus. Hoe kunnen werknemers in hun huidige functie en rol meer betekenis vinden zodat zij met plezier naar hun werk gaan. Aan de hand van een reismetafoor neemt The Global School je mee hoe werknemers  hun betekenis binnen uw bedrijf kunnen vinden en geven we je inzicht hoe andere culturen omgaan met zingeving. 

verandermanagement

Tijdens het reizen ben je continu onderheven aan veranderingen. Soms zet je bewust zelf een andere koers in. Soms bepalen de omstandigheden dat voor jou. Als je aan het reizen bent, ben je continu aan het anticiperen en aanpassen. Wat is wijsheid? We leggen het publiek dilemma’s voor aan de hand van een reismetafoor. Hoe zorg je ervoor dat je ondanks veranderingen kunt blijven genieten van het proces en vertrouwen blijft houden in de afloop. Aan de hand van de reismetafoor neemt The Global School je mee hoe je op een positieve manier kunt omgaan met veranderende omstandigheden binnen een bedrijf en geven we je inzicht hoe andere culturen omgaan met veranderingen. 

vitaliteit

Laten we er geen doekjes omheen winden. Iedereen is het wel eens overkomen: Overgeven en diarree. Tijdens reizen is het je niet vreemd. Hoe zorg je ervoor dat je in de omstandigheden waar je je in begeeft goed voor jezelf blijft zorgen. Hoe zorg je ervoor dat het reizen je niet leeg trekt maar dat je fit en veerkrachtig blijft? Aan de hand van een reismetafoor neemt The Global School je mee hoe je in goede conditie komt en blijft om fit en vitaal je werk uit te kunnen voeren en geven we je inzicht hoe andere culturen omgaan met vitaliteit. 

de learnings

wat het u oplevert 

  • Men leert kritisch naar zichzelf te kijken. 
  • Men wordt aangezet om met een andere bril naar hun (werk)omgeving te kijken.
  • Men krijgt handvaten aangeboden om met wijsheid naar hun werk of werkprocessen te kijken. 

Kom in contact

Close

Pin It on Pinterest