Selecteer een pagina

Bedrijven

business class
workshops & lezingen

Wijsheid is het nieuwe IQ

voor bedrijven

wat wij doen

The Global School gebruikt in de Business Class reizen als metafoor om uw thema inhoudelijk te bespreken. Diverse inzichten uit de hele wereld passeren de revue om uw toehoorders een breder beeld te geven van de dagelijkse thematiek/problematiek wat zij op de werkvloer ervaren. Nieuwe inzichten geven verrassende eye-openers en frisse wijsheden voor de toehoorders en uw bedrijf.
Al hoewel de doelen tussen reizen en werken verschillend zijn komen de processen sterk overeen. Het enige verschil is dat reizen een toegankelijk en inspirerend onderwerp is om wellicht moeilijke en complexe thema’s binnen uw bedrijf onder de aandacht te brengen. In de vorm van lezingen, workshops of eendaagse trainingen gaat u op pad om te komen tot een zinvolle bijeenkomst binnen uw thema.
Op basis van uw gekozen thema (zie hieronder) neemt The Global School haar publiek mee op wereldreis. De taal, metaforen en voorbeelden wordt afgestemd op het publiek variërend van directie, management, medewerkers tot aan klanten.
Samenwerken met The Global School staat garant voor een beleving door middel van de inspirerende verhalen en het adembenemend beeldmateriaal. We werken op een interactieve manier samen met het publiek naar bewustwording, motivatie, inspiratie, aansporing, nadenken en reflectie toe.

maatwerk

Lezingen, workshops of eendaagse trainingen worden voor u op maat gemaakt.  

uniek thema

Wij maken uw werknemers niet slimmer maar wijzer. 

w

INSPIRERENDE SPREKER

Met enthousiastme doch scherpte precies datgene naar voren te halen wat er werkelijk toe doet.

Interactief

Op een interactieve manier wisselen verhalen en wetenschap elkaar af. 

de thema’s

business class 

Business Class

Wijsheid is het nieuwe IQ

Uw werknemers hebben voldoende kennis in huis maar soms heb je niet meer kennis nodig maar meer wijsheid om tot een goed besluit te kunnen komen. Wij trainen uw medewerkers op de vaardigheid ‘wijs redeneren’ en leren hen hoe zij een wijze kijk op zaken kunnen ontwikkelen.

Wijsheid is het nieuwe IQ
Wijsheid is het nieuwe IQ
Binnen het huidige onderwijssysteem en in het bedrijfsleven richten we ons voornamelijk op kennis. Het enige nadeel is, kennis is vergankelijk. Kennis is op het moment van toepassing alweer achterhaald, kennis wordt overgenomen door digitalisering of opgedane kennis is niet meer relevant voor je huidige baan. Met andere woorden: De kennis van gisteren is morgen overbodig. Kennis hebben is dus fijn maar niet zaligmakend, altijd toereikend of voldoende. Daarnaast heb je bij ingewikkelde of complexe vraagstukken vaak niet nóg meer kennis nodig, maar wijsheid om een keuze te maken. Wijsheid is namelijk duurzaam in gebruik, authentiek en toepasbaar in verschillende contexten. Een wijze kijk op zaken kunnen hebben is een belangrijke en blijvende vaardigheid in deze 21e eeuw. Binnen uw bedrijf investeren in wijsheid, is investeren in het sociaal intellect van uw medewerkers wat hen in staat stelt om keuzes te maken voor: duurzame oplossingen (bedrijf), effectieve samenwerkingen (team) en vitaliteit (persoonlijk). 
Kennis + Wijsheid = Impact 
Wij geloven erin dat je met alleen kennis maar voor ‘de helft’ bent geschoold. Wij zijn er van overtuigd dat als je kennis + wijsheidin je rugzak hebt, je pas volledig en optimaal geschoold bent om impact te kunnen maken. Groot of klein. Voor jezelf, het bedrijf of een collega. Door je te onderwijzen op ‘wijsheid’ geven wij medewerkers binnen uw bedrijf de laatste bouwsteen om díe impact te kunnen maken die ze graag voor ogen zien. 
Wijs redeneren
Je hebt immers ‘wijs redeneren’ nooit geleerd en de gezegde ‘wijsheid komt met de jaren’ vinden we passief. Daarom biedt The Global School lezingen, workshops of trainingen om u(w) medewerkers hierop te scholen. Tijdens onze business class trainen wij uw medewerkers hoe ze een wijze kijk op zaken kunnen ontwikkelen. Inzichten uit de hele wereld vallen samen met feiten uit de sociale wetenschap voor verrassende eye-openers en nieuwe inzichten voor een wijze kijk op zaken.  
Samenwerken met The Global School staat garant voor een beleving door middel van de inspirerende verhalen en het adembenemend beeldmateriaal. We werken op een interactieve manier met het publiek toe naar bewustwording, motivatie, inspiratie, aansporing, reflectie en praktische toepasbaarheid.
Alles kan voor u op maat worden gemaakt (desgewenst) inspelend op vraagstukken binnen uw bedrijf. 

Business Class

REIZEN EN WERKEN IS HETZELFDE 

De processen in het bedrijfsleven lijken sterk op de processen tijdens reizen. Het enige verschil is dat reizen een toegankelijk en inspirerend onderwerp is om wellicht moeilijke en complexe thema’s binnen uw bedrijf onder de aandacht te brengen. Wij nemen u graag mee op wereldreis zonder dat iemand het pand verlaat. 

Op reis
Op reis 
The Global School gebruikt in de Business Class Wereldreis ‘reizen’ als metafoor om diverse inhoudelijk bedrijfs thema’s te bespreken voor verrassende eye-openers en nieuwe inzichten binnen uw bedrijf. Al hoewel de doelen tussen reizen en werken verschillend zijn komen de processen sterk overeen. Het enige verschil is dat reizen een toegankelijk en inspirerend onderwerp is om wellicht moeilijke en complexe thema’s binnen uw bedrijf onder de aandacht te brengen.
Vergelijkbare processen 
Zo moet je keuze’s maken (leiderschap) en pro-actief zijn (ondernemerschap) om überhaupt op reis te kunnen gaan. Daarnaast ben je tijdens je reis vaak onderhevig aan continue veranderingen (verandermanagement) en andere culturen (diversiteit). Je hebt er voordeel bij als je risico’s kunt inschatten (veiligheid), rekening kan houden met je reispartner (teambuilding) en ervoor kunt zorgen dat je niet ziek wordt (vitaliteit). Daarnaast wil je wellicht het maximale uit je reis halen (high preformance) en wellicht wil je ook nog wat goeds doen tijdens je reis (zingeving).
In iedere taal 
In de vorm van lezingen, workshops of eendaagse trainingen gaan uw medewerkers op wereldreis zonder dat iemand het pand verlaat.
Diverse fases tijdens reizen passeren de revue om uw toehoorders een breder beeld te geven van de dagelijkse thematiek/problematiek wat zij op de werkvloer ervaren. Inzichten uit de hele wereld geven verrassende eye-openers en frisse wijsheden voor de toehoorders, waarbij de taal en voorbeelden wordt afgestemd op het publiek variërend van directie, management, medewerkers tot aan klanten.
Samenwerken met The Global School staat garant voor een beleving door middel van de inspirerende verhalen en het adembenemend beeldmateriaal. We werken op een interactieve manier met het publiek toe naar bewustwording, motivatie, inspiratie, aansporing, reflectie en praktische toepasbaarheid.
Alles kan voor u op maat worden gemaakt (desgewenst) inspelend op vraagstukken binnen uw bedrijf. 
de learnings

wat het u oplevert 

  • Men leert kritisch naar zichzelf te kijken. 
  • Men wordt aangezet om met een andere bril naar hun (werk)omgeving te kijken.
  • Men krijgt handvaten aangeboden om met wijsheid naar hun werk of werkprocessen te kijken voor meer individueel werkgeluk en betere team samenwerkingen. 

Kom in contact

Close

Pin It on Pinterest