meet THE GLOBAL SCHOOL

WHY

Wijsheid is het nieuwe IQ

Binnen het huidige onderwijssysteem en in het bedrijfsleven richten we ons voornamelijk op kennis. Het enige nadeel is, kennis is vergankelijk. Kennis is op het moment van toepassing alweer achterhaald, kennis wordt overgenomen door digitalisering of opgedane kennis is niet meer relevant voor je huidige baan. Met andere woorden: De kennis van gisteren is morgen overbodig. Kennis hebben is dus fijn maar niet zaligmakend, altijd toereikend of voldoende. Daarnaast heb je bij ingewikkelde of complexe vraagstukken vaak niet nóg meer kennis nodig, maar wijsheid om een keuze te maken. Wijsheid is namelijk duurzaam in gebruik, authentiek en toepasbaar in verschillende contexten.  Een wijze kijk op zaken kunnen hebben is een belangrijke en blijvende vaardigheid in deze 21e eeuw. Investeren in dit onderdeel van je sociaal intellect maakt je onderscheidend, veelzijdiger en gegrond.
Kennis + Wijsheid = Impact
Wij geloven erin dat je met alleen kennis maar voor ‘de helft’ bent geschoold. Wij zijn er van overtuigd dat als je kennis + wijsheidin je rugzak hebt, je pas volledig en optimaal geschoold bent om impact te kunnen maken in de wereld op je werk of in een privé situatie. Groot of klein. Voor jezelf of een ander. Door je te onderwijzen op ‘wijsheid’ geven we jou de laatste bouwsteen om díe impact te kunnen maken die je graag voor ogen ziet.

HOW

Op school heb je echter ‘wijs redeneren’ nooit geleerd en de gezegde ‘wijsheid komt met de jaren’ vinden we passief. Daarom biedt The Global School je aan de hand van artikelen en masterclass handvaten. We zien de wereld als ons klaslokaal. In onze artikelen vertalen we inzichten uit de hele wereld naar verrassende eye-openers voor nieuwe inzichten. Binnen onze masterclass vertalen we de wetenschap naar praktische handvaten die jouw richting kunnen geven voor een wijze kijk op zaken.

WHO

Particulieren

Middels onze artikelen en masterclasses richten wij ons op jou! Leuk dat je ons hebt gevonden en wilt investeren in een wijzer leven. Wij snappen het wel. Wie wil er nu geen ‘wijze kijk op zaken’ ontwikkelen? Hopelijk mogen we je snel begroeten in onze masterclasses waarin we je uitgebreid scholen op de vaardigheid wijs redeneren. Een vaardigheid die je zowel in je privé situatie als op je werk kan toepassen. Daarnaast geeft wijsheid zelfvertrouwen en draagt het bij aan een gelukkig leven. Wie wil dat nu niet?

Bedrijven

Naast particulieren richten we ons ook op bedrijven. Door de snelgroeiende (technologische) ontwikkelingen geloven wij erin dat wijsheid het nieuwe IQ is binnen uw bedrijf. Binnen het bedrijfsleven zien we dat er veel cognitief intellect (kennis) aanwezig is echter wordt er weinig aandacht besteed aan het sociaal intellect van individuen. Zowel bij de aanname procedure, bij de professionele ontwikkeling van werknemers als bij werkprocesssen zien we dat een screening op wijsheid, een wijze kijk op zaken of wijs redeneren onderbelicht is. Dat terwijl werken, denken en handelen vanuit een wijs perspectief (team)prestaties en vitaliteit kan bevorderen. Middels lezingen, workshops of eendaagse trainingen laten we op een ‘down to earth’ en interactieve manier werknemers kennismaken met de vaardigheid wijs redeneren voor een wijze kijk op zaken.

Scholen

Tevens geloven wij in een kanteling binnen het beroepsonderwijs. Wij vinden dat het werkveld de perfecte opleiders zijn van studenten in plaats van de onderwijsinstellingen. Immers zij zijn de professionals binnen hun vakgebied, hebben de specifieke kennis en vaardigheden en kunnen de studenten tegen de juiste prestatielat aanleggen wat er van hun wordt verwacht in het werkveld. Scholen zouden naar ons inziens veel meer verantwoordelijkheid moeten nemen voor de ontwikkeling van het sociaal intellect. Sociale vaardigheden zijn toepasbaar in verschillende contexten en daarmee duurzaam. Binnen The Global School richten wij ons op de sociale vaardigheid ‘wijs redeneren’ omdat we erin geloven dat met meer wijsheid de wereld een mooiere plek is. Deze vaardigheid kan al in een vroeg stadium aangeleerd worden (basisonderwijs en middelbaar onderwijs). The Global School ontwikkeld een leerlijn waarin ‘wijs redeneren’ voor elke doelgroep kan worden geïntegreerd binnen het reguliere onderwijs. Immers; The future belongs to those who prepare for it today.
The Global School streeft naar:
  • Een wereld waarin men elkaar met wijsheid tegemoet treedt voor een verdraagzamere wereld.
  • Een wereld waarin we mondiale wijsheid terugzien in ons dagelijks denken.
  • Een wereld waarin wijsheid gestandaardiseerd en erkent wordt zoals kennis.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een gratis take-off