meet THE GLOBAL SCHOOL

 

World Wide Wisdom
The Global School ziet de wereld als haar klaslokaal en maakt inzichtelijk wat je van andere culturen kunt leren.
Andere gedachten, gedragingen, gewoontes en gebruiken helpen jou een wijze kijk te geven op prangende vragen uit je dagelijks leven.
Wat kunnen we bijvoorbeeld leren van een theeplukster uit India, een liefdesrelatie uit Kazachstan of een taxichauffeur in Frankrijk.
We kijken en luisteren naar de diversiteit op de wereld en laten ons verwonderen, verrassen en verbazen. In onze artikelen roadmovies, masterclass, online class en business class nemen we je mee op reis. We vertalen nieuwe inzichten met een positieve blik naar toepasbare wijsheden en verrassende eye-openers die jouw richting kunnen geven voor een wijzer leven in deze 21st eeuw.

 

Kennis versus wijsheid
En dat is maar goed ook want wijsheid of ‘een wijze kijk op zaken kunnen hebben’ is één van de belangrijkste 21st vaardigheid.
Het reguliere onderwijs heeft je voornamelijk geschoold op kennis. Het enige nadeel is; kennis is vergankelijk. Kennis ontwikkeld zich door, kennis wordt overgenomen door digitalisering en opgedane kennis is vaak niet relevant in je huidige baan. Met andere woorden: De kennis van gisteren is morgen overbodig. Daarnaast heb je bij ingewikkelde of complexe vraagstukken niet nog meer kennis nodig, maar wijsheid om een keuze te maken. Kennis hebben is dus fijn maar niet zaligmakend, altijd toereikend of voldoende. Complementaire aan kennis hebben we dus ook wijsheid nodig.

 

Voordelen van wijsheid.
Investeren in wijsheid kent vele voordelen. Wijsheid is duurzaam in gebruik, authentiek en toepasbaar in verschillende contexten.
De gezegde ‘wijsheid komt met de jaren’ vinden we passief en op school heb je ‘wijs redeneren’ nooit geleerd.
The Global School biedt je daarom handvaten aan om deze vaardigheid te leren. Want hoe fijn is het als je bij complexe vraagstukken of ingewikkelde situaties meer wijsheid in je koffer hebt.

 

Kennis + Wijsheid = Impact
Uiteindelijk geloven wij erin dat als je beide (kennis + wijsheid) in je koffer hebt je volledig en optimaal geschoold bent om impact te kunnen maken in de wereld. Op je werk of in een privé situatie. Groot of klein. Voor jezelf of een ander.

 

Persoonlijke Ontwikkeling
Zoals je ziet gaat The Global School dus over persoonlijke ontwikkeling.
Je leert iets over jezelf (links; je krijgt inzichten en wordt wijzer) en de ander (rechts; leren van diversiteit in en bij andere culturen).

 

Waar gaan we voor  (visie)
Met je blik gericht op de wereld proberen we je richting te geven voor vraagstukken in je dagelijks leven.
Door middel van storytelling inspireren we je over diversiteit op de wereld; en investeren we in jou cultureel intellect.
Door middel van science informeren we je over ‘wijs rederen’; en investeren we in jou sociaal intellect.

 

Waar staan we voor (missie)
In het midden van het oog / de wereld zie je waar wij voor staan.
Wij willen dat mensen; met wijsheid, in de wereld, impact kunnen creëren.
Ons doel is om wijsheid net zo belangrijk te maken als kennis.

Blijf ons vooral volgen op instagram, Facebook, LinkedIn voor dagelijkse inspiratie (link naar blogs)
Volg ons online programma voor nieuwe inzichten  (link online programma pagina)
Kom naar onze masterclass en leer ‘wijs redeneren’ (link masterclass pagina)
En neem contact op als je geïnteresseerd bent in lezingen, workshops of trainingen (link bedrijven pagina)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een gratis take-off

Close

Pin It on Pinterest