Turkey

The Beauty of Cappadocia

79,81 miljoen INWONERS

HOOFDSTAD ankara

VALUTA Turkse Lira

Europa

Movie & Tips

 

Ter inspiratie delen we graag beeldmateriaal en reistips om je te stimuleren ook op pad te gaan. Op deze pagina vindt je een cinematic movie over het land en een gouden reistip. Kijken, spullen pakken en gaan!

 

Gouden Reis Tip

Goedkoop alternatief voor de ballontocht

Cappadocia is de moeite waard om te bezoeken. Bekijk de film hierboven die ik heb gemaakt (in samenwerking met Bergans of Norway) en je bent overtuigd. Wat ons betreft is de gouden reistip om niet met een ballon de lucht in te gaan. Ja je leest het goed. De attractie van Cappadocia is natuurlijk om wel met een luchtballon op pad te gaan. Allereerst is het goed om te weten dat een paar jaar geleden alle luchtballonnen zijn opgekocht door een rijke meneer in Instanbul en dat de vele bureaus (en dus ook inkomsten) allemaal onder dezelfde eigenaar vallen. De prijs is daardoor omhoog gestuwd naar 180 dollar per persoon. Daarnaast viel ons op dat de afstand die je aflegt echt minimaal is. Zeg zo’n 500 meter hemelsbreed. Het is niet te vergelijken maar er zijn daarnaast ook prachtige uitzicht plateau’s waarbij je ook een ‘overzicht’ beeld krijgt van de rotsformaties.

Mocht je het geld er niet voor over hebben of twijfelen dan hebben wij een goede tip voor je. Wat goedkoper is en wellicht net zo leuk en mooi, is om hoogte op te zoeken en tussen de ballonnen te gaan staan. Als je op de goede plek staat en je arm uitstrekt kun je soms de manden aanraken omdat ze over je hoofd heen vliegen. Daarnaast heb je prachtig uitzicht over het schouwspel in de lucht. Wij hebben de perfecte plek voor je gevonden. In de stad Goreme zitten de ‘Dalton Brothers’.  Sla de hoofdweg af en ga linksaf het zandpad op. De ballonnen zie je al in het veld liggen. Rij een goed stuk door (500 meter) en sla vervolgens op een willekeurige plek rechtsaf richting de rotsformaties. Klim, ga zitten en geniet. NB. Afhankelijk van de wind starten ze van deze plek. Het kan dus ook zo zijn dat ze hier niet starten en precies de andere kant op vliegen. Hou dus goed in de gaten waar de eerste ballonnen naar toe drijven.

Love valley wandeling

Je kunt prachtig wandelen in love valley. In de film hierboven zie je me lopen tussen de enorme rotsformaties die recht omhoog steken. Je hebt de optie om rechtstreeks naar de love valley te gaan met een busje. Je wordt dan afgezet bij een plateau waardoor je in de valley kijkt en vervolgens kun je naar beneden lopen om zelf een klein rondje te lopen door de valley. Een andere optie is om vanaf het busstation in Goreme je te laten afzetten bij ‘xx’. Je ziet aan dezelfde kant van de weg waar je uitstapt een winkeltje waar ze sierraden verkopen. Er staat nergens een bord of aanwijzing met ‘love valley’ en het lijkt alsof je verkeerd loopt en iemands prive terrein oploopt. Dit is echter niet het geval. Loop de winkel voorbij en loop het pad af (ongeveer 1 kilometer) tot je op een gegeven moment aan je linkerkant ziet dat je de valley in kan lopen. Wij waren verrast dat er een jonge sinaasappelsap stond te verkopen omdat je verder niemand ziet. Mocht de jongen er niet staan. Het is een schuine helling naar beneden (kan niet missen) en het ziet er niet uit als een pad maar als je naar beneden glijdt dan kom je beneden wel op een pad uit. Je loopt door een prachtige vallei en na een uurtje wandelen kom je uit in de love valley. Je kunt het natuurlijk ook omgekeerd doen (vanuit de love valley door naar achter lopen) echter is het leuker om beloond te worden met de love valley aan het eind. NB. Wij hebben de route vanuit de love valley verder voort gezet in plaats van de bus te pakken vanuit de love valley. Het was nog 20 minuten mooi maar daarna moesten we zo’n 20 minuten langs het asfalt over de autoweg terug naar Goreme. De volgende keer zou ik een bus pakken vanuit de love valley om weer terug te gaan naar Goreme te gaan.

 

Pasabagi valley

Als je naar het openluchtmuseum loopt dan loop je langs de afslag naar de Dalton Brothers (zie tip hierboven) en je loopt langs de afslag naar de Pasabagi Valley. Als je deze inslaat kom je na 15 minuten lopen in een kleine vallei uit. Het is niet groot maar het is er heerlijk rustig en prachtige hoge rotsformaties. Daarnaast hebben ze een heel leuk restaurantje gebouwd met hangmatten en een fijn balkon waar je kunt relaxen en heerlijk kunt eten. Een leuk plekje dus om naar toe te gaan om te lunchen of als een pitstop als je op weg bent naar het openluchtmuseum.

Close

Pin It on Pinterest

Deel deze post!